Gyros - grekisk kebab på fläskkarré


600 g fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 gul lök
3-4 tomater
1/2 gurka

1. Finstrimla köttet och stek det i lite matfett på ganska hög värme.
2. När köttet börjar bli knaprigt är det klart.
3. Krydda med salt, peppar, oregano och paprika.
4. Lägg upp det i en skål.


Tzatziki:
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 gurka
1/2 tsk salt
1-2 vitlöksklyftor
peppar

1. Grovriv gurkan och lägg den på hushållspapper.
2. Strö över saltet och låt det ligga ca 15 minuter.
3. Pressa ur saften och blanda samman gurkan med matlagningsyoghurt och pressad vitlök.
4. Smaka av med peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar