Kycklingkebab

500 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar eller en bit purjolök
1 tsk salt
1 tsk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk färsk riven ingefära eller 1 tsk torkad
rivet skal av 1/4 citron
1 msk smör


1. Skär kycklingen i tunna skivor och hacka den sedan i små bitar.
2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka salladslöken.
Blanda med kycklingen.
3. Tillsätt salt, maizena, sambal oelek, ingefära och citronskal. Blanda till en jämn färs.
4. Forma färsen till avlånga rullar och stek dem i smör i en stekpanna i 3-4 minuter på varje sida. Trä dem på träspett.




Källa: Buffé nr 8 2003, sida 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar