Röd kebabsås

500 g krossad tomat
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1/2 tsk svartpeppar
1 nypa socker
1/2 tsk malen spiskummin
fint hackad spansk pepparfrukt
Vit kebabsås:
4 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl majonnäs
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt

1. Finhacka den gula löken.
2. Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt lök, tomatpuré, vatten och buljongtärning.
3. Koka upp och krydda med svartpeppar, socker och spiskummin.
4. Låt koka i ca 20 minuter på svag värme.
5. Avsluta med att ge önskad hetta med finhackad spansk peppar.

Kan serveras ljummen eller kall.

källa: recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar